mandag 31. august 2009

Prosessen videre for å få til et college



En del har spurt meg via mail om hva som egentlig skjer med etableringen av Martin Luther College. Her er en kjapp liten oppdatering:


1. Vi er i ferd med å få registrert en stiftelse som skal eie colleget. I styret for stiftelsen har både KG og Normisjon medlemmer.


2. Etter at stiftelsen er registrert - vi håper det skjer innen en mnd (ved utg av september) - så starter arbeidet med å få skolen godkjent.

Skolen må formelt godkjennes av Board of Education i Dhaka - det kan sammenlignes med Fylkesmannens Utdanningsavdeling i Norge.

Før den søknaden kan leveres må vi ha en adresse -og da kommer vi til punkt 3:


3. Før søknad leveres må vi ha et bygg å henvise til. Derfor er vi nå i ferd med å kjøre i gang prosessen med å finne et funksjonelt bygg. Vi ønsker å leie i en bydel som det er lett å reise til/fra for ungdom - så god bussforbindelse er viktig. Det må også være mulighet for å leie et bygg til for et inernat i nærheten. Noen av elevene som kommer fra minoritetsakgrunn må bo på internat mens de går her.

Hvor lang tid det tar? Ja, det er det store spørsmålet. Vi håper at vi er kommet et godt stykker på vei ved nyttårsskiftet.


4. Ansettelse av rektor + administrasjon vil skje tidlig i 2010. Resten av lærerne noe seinere.


5. Innflytting i bygg i april 2010 og annonsering/rekruttering av elever fra ca mai 2010. (Avhengig av når 10.klasse eksamens resultatene er klare)


I dag den 31.aug har vi møte med advokat for å klarere de siste tingene ved stiftelses søknaden.




2 kommentarer:

  1. Spennende å følge med Trond! Virker som et veldig spennende prosjekt dette her! Håper ting står bra til. Masse hilsener fra Erik Fisher, KG Aksjonen 2006!

    SvarSlett
  2. Hei Erik! Veldig kjekt å høre fra deg!! Det var jo med dere dette startet - da vi satt og drømte sammen på en varm terasse nord i Bangladesh - svette og trøtte!

    SvarSlett