søndag 30. august 2009

Elever og lærere fra KG på besøk for å forberede innsamlingsaksjon!

Uka fra 11. til 17. august var 4 elever og 2 lærere fra KG (Kristelig Gymnasium) i Oslo på besøk. De kom som en del av forberedelsene til innsamlingsaksjonen som går for seg fra 17 til 23 september. Følg med på den på www.kgselevaksjon.no/


Vi hadde en heltisk uke sammen og besøkte både colleger, en landsby, en slum og en tekstilfabrikk.
Hensikten var å få et inntrykk av hvordan private colleger drives idag. I tillegg ville ungdommene se hvilke jobbmuligheter som åpnes for ungdom med utdanning - og hva som skjer når utdanning mangler.

Inntrykkene var mange og sterke. Det ble tydelig hvor viktig utdanning er - ikke minst for å kunne utdanne ledere som kan ta ansvar og lede landsbyer, menigheter og underkuede folkegrupper.

Det som motiverer til å dra igang en innsamlingsaksjon er å se hvor mange som aldri får muligheten til videregående - enten det er pga fattigdom eller "feil" folkegruppetilhørighet. Og at nettopp mangelen på mulighet holder disse menneskene nede i fattigdom og avhengighet.





Årets aksjon har tittelen "Fra drøm til virkelighet". Støtt aksjonen og vær med å at drømmen om et college kan være virkelighet om et år!

2 kommentarer:

  1. Så kjekt at du har fått deg blogg! Blir spennende å følge med på den :)

    SvarSlett
  2. Hei Ranvieg!
    Ja, nå prøver jeg meg! Du og Tonje var de første til å kommentere! Håper du har det bra i Trondheim!
    Klem fra pappa

    SvarSlett