mandag 7. september 2009

Blir noen av disse elever ved Martin Luther neste år?



Normisjon støtter flere utdanningsprosjekter i Bangladesh. Elevinternat (såkalte "hostel") er viktige for gutter og jenter som ikke har mulighet til å gå på skole i nærheten av hjemmene sine.


Jeg besøkte 2 av internatene i forrige uke; jenteinternatet i Sylhet og gutteinternatet i Moulvibazar.


Der pratet jeg med 10 klasse elever som er vår målgruppe med tanke på Martin Luther College neste år.



Både Praisy (15) og Michael (15) ønsker å studere videre og har lyst til å gå på et godt college, gjerne i Dhaka. Begge tilhører minoriteten khasia - og kommer fra landsbyer som ligger inne i jungelen nord-øst i Bangladesh. Det tar lang tid å gå til nærmeste bilvei, og sykkel er ofte heller ikke noe godt alternativ fordi det kun er stier å komme seg fram på.


Praisy (foran til høyre på bildet av jentene) - ønsker å studere medisin. Hun har hittil hatt gode karakterer og håper at drømmen om å bli lege kan bli virkelighet!


Michael (lengst til høyre i andre rekke blant gutta) liker å lage mat - og kan tenke seg å starte restaurant en gang. Men først vil han ha en økonomisk utdannelse - og vil gjerne legge grunnlaget for den ved å begynne på college neste høst.


Hvem vet - kanskje vi treffer Praisy og Michael - eller noen av de andre dere ser på bildene - igjen på MLC neste år?

2 kommentarer:

  1. Å, så gøy å se dem igjen!

    Kristina

    SvarSlett
  2. Heisann :] Tenkte jeg skulle sende en handle liste til deg før du kommer hjem. Hvilken email adresse skal jeg bruke? Alt er bra her, skal i bursdagsselskap imorgen til Tone Lise og baker kake til henne i kveld.

    SvarSlett